top of page

Ladrillos rosas, ladrillos azules.



Lego lanza una nueva línea de figurines de mujeres científicas tras ser criticado por sexismo.
 

04 de agosto, 2014

Notícies

The Art of the Brick. Escultures amb Lego.



Aquesta exposició mostra més de 100 peces escultòriques fetes amb els populars blocs de construcció.

15 de març, 2016

LA NOSTRA METODOLOGIA

 

Nosaltres utilitzem la metodologia "Lego Serious Play" (LSP) que fou creada per l'empresa Rasmussen Consulting encapçalada per l'arquitecte americà Robert Rasmussen.

 

Amb aquesta metodologia aprendrem a explorar problemes complexos, desenvolupar solucions sostenibles i noves estratègies i també descobrirem i alliberarem el potencial del seu equip en l'organització.

 

LSP és una metodologia de comunicació, treball en equip i resolució de problemes. A través de les preguntes del facilitador, cada participant construeix el seu propi model tridimensional utilitzant peces especialitzades de LEGO. Els models serveixen de base per discussions grupals i presa de decisions concretes.

 

Des de la dècada dels 70s, els investigadors han sabut que la immensa majoria de la gent prefereix els enfocaments visuals i espacials per a la resolució de problemes. Quan utilitzem aquesta forma de pensament, som més creatius que quan utilitzem paraules i conceptes. Quan podem jugar amb la combinació d'imatges visuals i objectes físics, se'ns facilita la generació d'idees que siguin diferents i sorprenents.

 

Uns dels majors beneficis de LSP és l'enfocament cap als resultats compartits. Això significa més participació, més coneixement i, en última instància, més compromís per a una ràpida implementació.

 

LSP, quan és bona idea utilitzar-la?

 

Considera aplicar LSP quan:

  • El repte es complex i no hi ha respostes clares.

  • Hi ha una necessitat d'entendre el panorama general, veure connexions i explorar solucions potencials.

  • Els participants són diversos en edat, professió, captació o rang organitzacional.

  • S'ha de prendre decisions que generen compromís després de la reunió, inclòs si hi ha discrepància en alguns criteris.

 

Per què és efectiu?

 

  1. Les peces de LEGO serveixen com un llenguatge comú que qualsevol persona pot utilitzar, independentment de la seva educació, posició o cultura. Així és garanteix que els coneixements de tots els participants siguin presos en compte.

  2. La estructura del procés requereix que tots estiguin involucrats activament en totes les fases del procés de decisió, el qual augmenta les possibilitats que les parts honorin les decisions i els acords després de la reunió.

  3. El mètode produeix idees i resultats més concrets, perquè totes les persones han tingut el temps de construir sobre les seves respostes abans de començar l'etapa de conversació.

  4. El mètode assegura nivells més ràpids i efectius de comunicació i enteniment, perquè utilitza visualització 3D, històries i metàfores.

  5. Les reunions de LSP mantenen un enfocament en les peces i no en les persones, el que facilita que les discussions puguin guanyar intensitat sense que apareiguin conflictes personals.

 

El procés  central és el que defineix la essèencia de la metodologia de LSP.

 

Consta de quatre passos fonamentals:

 

  1. Plantejar la pregunta. El facilitador planteja un desafiament als participants, que han de presentar-se de manera clara i concisa, però sense donar una solució òbvia.
     

  2. Construir. Es construeix models responent a la pregunta del facilitador, amb base en el que cada participant sap i imagina sobre el desafiament de negocis. Les peces ajuden a crear una història que li dóna sentit al model.
     

  3. Compartir. Els participants comparteixen els models i les històries que han creat.
     

  4. Reflexionar. ES fomenta la reflexió com a forma d'internalitzar i connectar les creacions amb la realitat.

bottom of page