top of page

"The Art of the Brick" (2)

Hola de nou Lego maniàtics jajaj ja tornem a ser aquí amb la segona part de l'exposició que vam visitar a Barcelona sobre les peces LEGO. Comencem la segona part amb l'estructura anomenada "PENCIL HEAD" construïda amb 9.408 peces i l'autor ens diu que "l'art no és una opció, és necessari. I per a molts artistes és la seva identitat, l'essència veritable del que són. L'artista es converteix en art".

També forma part de la col·lecció es titula "PENCIL YES" i està construïda amb 9.800 peces i l'autor ens expressa que "és un llapis gegant. És més alt que jo. És una obra estupenda si vols escriure en el sostre, quelcom que sempre he volgut fer".

Una altra estructura està dividida en dos peces, la primera s'anomena "QUEEN" formada per 4.560 peces i l'autor ens diu que "la reina, en els escacs, és la peça més poderosa. Es pot moure a qualsevol casella amb total llibertat. Aquesta obra representativa s'alimenta de la força de la reina".

La segona, s'anomena "PAWN", construïda amb 2.856 peces i l'autor ens diu que "el peó, en els escacs, és la peça més prescindible. No obstant, el peó pot exercir un paper important en l'estratègia".

La propera peça s'anomena "RED DRESS" i està construïda amb 62.750 peces i també forma part d'un joc que sorgirà en el proper blog.

Una imatge realitzada amb LEGO s'anomena "RED PORTRAIT" i està formada per 1.389 peces i l'autor ens diu que "tots volem aconseguir alguna cosa, com representa la figura d'aquesta imatge. És una representació bidimensional d'una escultura que vaig crear en 2006 anomenada "XARXA".

Una altra peça o més ben dit el conjunt de peces s'anomenen "Red Towel" i "Flip Flops" formades per 1490 peces la primera i 760 la segona.

La següent peça s'anomena "Red Umbrella" i està construïda amb 4628 peces.

Un altre quadre fet amb LEGO s'anomena "Rembrandt Self Portrait" formada per 1948 peces i l'autor ens diu que "per a aquesta rèplica, em vaig centrar específicament en la il·luminació. He escollit els colors de manera que reproduïssin la calidesa de l'obra original, però que, al mateix temps, mantinguessin l'aspecte precís i imponent de la cara de Rembrandt. Els punts marrons de la part superior de la pintura suggereixen els contorns d'un barret, amb prou feines visible en l'obra original".

El proper quadre s'anomena "San Giorgio Maggiore at Dusk", format per 3708 peces i l'autor ens diu "per a la meva rèplica, vaig barrejar diferents peces de colors que t'impedeixen reconèixer la pintura quan t'apropes, però que ràpidament reconeixes si t'allunyes uns passos. Els colors de les peces LEGO representen detalladament l'esplendor del crepuscle de l'obra original".

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

La última peça de l'exposició s'anomena "Yellow" i està formada per 11.014 peces i l'autor ens diu "Groc és probablement la meva obra més famosa. Sempre ha triomfat entre els adults i els nens. Per què? Crec que els adults valoren principalment l'efecte catàrtic que pot tenir en les nostres ments el fet d'obrir-se un mateix al món. ¿I els nens? Doncs possiblement pels budells grocs que s'escampen per terra. Els sembla una passada! Per a mi aquesta obra evoca la metamorfosi que vaig experimentar al llarg de les meves divagacions".

Nathan Sawaya va voler fer una obra especial per a la diada de Sant Jordi. De moment no sé el nom ni la quantitat de peces però si que us deixo una fotografia de l'obra.

Espero que us hagi agradat aquestes dues entrades i fins a la pròxima!

Entrades destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entrades recents
Archiu
Buscar per tags
No hay etiquetas aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page